Världens vitaste färg och andra innovationer som formar framtiden

Purdue University world's whitest paint 2024
Källa: Midwesthome

Purdue University har utvecklat världens vitaste färg som reflekterar över 98% av solens strålar. Denna innovation kan potentiellt bidra till att minska lufttemperaturen och därmed bekämpa klimatförändringar.

Science in Design erbjuder en certifieringskurs som kombinerar vetenskap och design för att förbättra hälsa och välbefinnande. Enligt Mike Peterson, grundare av Science in Design, ”Skönhet är något vi alla strävar efter; vi söker det. Det sänker vår hjärtfrekvens och blodtryck. Poängen är att skönhet är en alternativ hälsokälla. När du börjar tänka på det på det sättet, skapar designers skönhet. Axiomet är då att designers också förbättrar hälsan.” (källa: Midwest Home).

Över 100 branschproffs har redan anmält sig till kursen Science in Design. Sheree Vincent, principal på Fusion Designed, säger att ”En certifiering i vetenskap och design gör det möjligt för mig att ta med en unik blandning av kreativ problemlösning kombinerat med analytiskt tänkande till projekt.” (källa: Midwest Home).

AI-infunderade Instagram-konton erbjuder nu inspiration för både arkitektur och inredning, vilket ger användare nya sätt att visualisera och planera sina projekt.

Lokala experter delar också sina erfarenheter och insikter genom olika branschfokuserade podcasts, vilket ger ytterligare resurser för dem som är intresserade av teknologiska och hållbara lösningar.

Världens vitaste färg: En innovation för framtiden

Purdue University har skapat världens vitaste färg, som reflekterar över 98% av solens strålar. Denna banbrytande innovation kan spela en avgörande roll i kampen mot klimatförändringar.

  • Reflektionseffektivitet: Över 98% av solens strålar.
  • Temperaturreduktion: Kan sänka yttemperaturen med upp till 4,5°C.
  • Användningsområden: Byggnader, fordon, och andra ytor för att minska kylbehov.
  • Miljöfördelar: Potentiell minskning av energiförbrukning och utsläpp.

Denna färg representerar ett viktigt steg mot hållbara lösningar och kan inspirera fler innovationer inom miljövänlig teknologi.