UN Tourism och Tyskland samarbetar för hållbarhet och jämställdhet

Zurab Pololikashvili biography and career

Under ett officiellt besök i Berlin träffade UN Tourisms generalsekreterare Zurab Pololikashvili Tysklands samordnare för maritim ekonomi och turism, Dieter Janecek, för att diskutera förbättrat samarbete kring jämställdhet, hållbarhet och turistskydd.

De betonade vikten av turistens säkerhet och konsumenträttigheter. ”’Vi måste skapa starka åtgärder för att skydda turister mot globala utmaningar, med fokus på säkerhet, konsumenträttigheter och resenärers välbefinnande,'” säger Zurab Pololikashvili, generalsekreterare för UN Tourism, till Travel and Tour World.

Båda parter bekräftade sitt engagemang för hållbara turismpraktiker. ”’Vi är engagerade i hållbara turismpraktiker och uppmuntrar Tyskland att använda våra plattformar för att dela sin omfattande kunskap och leda globala insatser för att bevara natur- och kulturresurser,'” tillägger Pololikashvili i en intervju med Travel and Tour World.

Initiativ för att stärka kvinnors roll inom turismindustrin diskuterades också. Utveckling av landsbygdsturism och andra organisatoriska initiativ presenterades som en del av de gemensamma ansträngningarna.

Zurab Pololikashvili: Ledare inom global turism

Zurab Pololikashvili, generalsekreterare för UN Tourism sedan 2018, har varit en framträdande figur inom internationell turism och diplomati. Med en bakgrund som Georgiens ambassadör i Spanien, har han använt sin erfarenhet för att främja hållbar turism och jämställdhet globalt.

  • Födelsedatum: 12 januari 1977
  • Nationalitet: Georgisk
  • Tidigare roller: Ambassadör i Spanien (2006-2009), Minister för Ekonomisk Utveckling i Georgien (2009-2010)
  • Utbildning: Tbilisi State University, examen i bank och finans
  • Mandatperiod: Generalsekreterare för UN Tourism (2018-nuvarande)

Pololikashvili har varit en stark förespråkare för turistsäkerhet och konsumenträttigheter, och hans ledarskap har bidragit till betydande framsteg inom hållbar turism. Hans engagemang för att stärka kvinnors roll inom industrin har också varit en central del av hans arbete.