Små varumärken visar vägen för hållbarhet inom lyxindustrin

The Fashioneering Lab TFL Showcase 2024 sustainable luxury brands
Källa: Forbes

Nästan 60% av globala chefer erkänner att de ägnar sig åt greenwashing. Samtidigt anser 78% av globala konsumenter att miljöhållbarhet är viktigt, och 84% av konsumenterna säger att dåliga miljömetoder kommer att alienera dem från ett varumärke.

Små lyxvarumärken som delar sina hållbarhetsmetoder med större varumärken kan ha en djupgående effekt. Emerging brands på The Fashioneering Lab’s TFL Showcase visade hur hållbarhet kan integreras i lyxmode.

”Jag vill uppmuntra alla stora återförsäljare att överbrygga klyftan mellan hur de har bedrivit verksamhet och att anta dessa varumärken som redan är inneboende mer hållbara,” säger Kate Sheldon, VD för The Fashioneering Lab, till Forbes.

Exempel på företag som Driftless Goods och Stick & Ball använder hållbara material och metoder. Caroline Priebe, grundare och kreativ chef för Driftless Goods, förklarar i en intervju med Forbes: ”Du kan begrava en av våra jackor i din trädgård, och inom 3 månader kommer den att återgå till jorden som näringsämnen.”

Artikeln betonar också vikten av att stora återförsäljare anammar mer hållbara affärsmetoder.

Hållbarhet inom lyxmode: TFL Showcase 2024

The Fashioneering Lab’s TFL Showcase 2024—en plattform för hållbara lyxvarumärken att visa upp sina innovationer. Fokus på miljövänliga metoder och material.

  • Framstående varumärken: Driftless Goods, Stick & Ball
  • Materialval: Biologiskt nedbrytbara textilier, återvunna material
  • Metoder: Lågenergi produktion, minimal avfallshantering
  • Citat: Du kan begrava en av våra jackor i din trädgård, och inom 3 månader kommer den att återgå till jorden som näringsämnen. – Caroline Priebe, Driftless Goods

Viktigt för stora återförsäljare att integrera dessa metoder för att möta konsumenternas krav på hållbarhet.