Rabbit Hole Distillerys hållbarhetsresa: En djupdykning i deras senaste framsteg

Rabbit Hole Distillery EPA Energy Star Certification 2023 details

Rabbit Hole Distillery fokuserar på hållbarhet och har nyligen fått EPA Energy Star Certification. Endast tio destillerier i USA har erhållit denna certifiering, vilket markerar en betydande prestation för företaget.

Grundaren Kaveh Zamanian inspirerades av gamla bourbontraditioner och strävar efter att skapa unika whiskeyuttryck. ”När jag började komma ner till Kentucky, till Louisville, för nästan 21 år sedan, började jag faktiskt få en smak av några av vad jag skulle kalla ’dusties’,” säger Zamanian, grundare, VD och Whiskey Maker, till The Whiskey Wash.

Distilleriet använder energieffektiva metoder som minskad vatten- och elförbrukning samt högpresterande LED-belysning. Dessa åtgärder är en del av deras bredare strategi för att minska sitt koldioxidavtryck.

Rabbit Hole samarbetar med University of Louisville för att återanvända avfall och främjar regenerativt jordbruk. Målet är att uppnå nettonollutsläpp senast 2030, en ambitiös plan som kräver kontinuerliga förbättringar och innovationer.

”Hållbarhet har alltid varit högst upp i mitt sinne. För mig handlar det om att vara goda förvaltare av landet och vad vi lämnar efter oss,” förklarar Zamanian i en intervju med The Whiskey Wash.

EPA Energy Star Certification erhölls i november 2023, vilket är en betydande milstolpe för Rabbit Hole Distillery. Stora destillerier konsumerar lika mycket energi som 7,000 amerikanska hem, vilket gör energieffektivitet till en kritisk faktor för hållbarhet i branschen.

Rabbit Hole Distillerys åtagande att minska sitt koldioxidavtryck och främja hållbara metoder visar vägen för andra i whiskeyindustrin. Med målet att uppnå nettonollutsläpp senast 2030, fortsätter de att vara en ledande kraft inom hållbarhet och innovation.

Rabbit Hole Distillerys hållbarhetsmilstolpe

Rabbit Hole Distillery har nått en betydande milstolpe genom att erhålla EPA Energy Star Certification—en bedrift som endast tio destillerier i USA har uppnått. Deras engagemang för hållbarhet är tydligt genom flera initiativ och samarbeten.

  • Certifiering: EPA Energy Star Certification (november 2023)
  • Energieffektivitet: Minskad vatten- och elförbrukning; högpresterande LED-belysning
  • Samarbeten: University of Louisville för återanvändning av avfall
  • Mål: Nettonollutsläpp senast 2030
  • Grundare: Kaveh Zamanian

Med fokus på att minska sitt koldioxidavtryck och främja hållbara metoder, leder Rabbit Hole Distillery vägen inom whiskeyindustrin.