Hållbart klädmärke lanserar ny kollektion för 2024

Lafaani sustainable fashion brand founders Drishti Modi Rashmick Bose

Lafaani, ett hållbart klädmärke grundat av Drishti Modi och Rashmick Bose 2021, har lanserat sin nya kollektion för 2024. Varumärket är känt för sina nollavfallstekniker och användning av traditionella indiska hantverk.

Den senaste kollektionen, Phosphene, är inspirerad av fenomenet fosfener och använder naturliga färgämnen från ingredienser som jaggery, lökskal, gurkmeja och madderrot. Enligt Drishti Modi, grundare av Lafaani, ”Vad som skiljer vårt varumärke är vår förståelse för hållbarhet, som är integrerad i varje aspekt av vår process, material och design. Vårt engagemang inkluderar att använda nollavfall eller lågavfallstekniker och använda avskärningar för att skapa nya plagg och accessoarer. Vi tror att hållbarhet är en gradvis, decentraliserad process av anpassning till klimatförändringar, byggd från grunden, över discipliner och demografier.” (Indulgexpress)

Kollektionen innehåller mångsidiga plagg med reversibla och avtagbara element. Alla Lafaanis produkter är 100 procent biologiskt nedbrytbara och tillverkas i små partier för att säkerställa miljövänlighet.

Rashmick Bose, grundare av Lafaani, förklarar, ”Som ett varumärke värdesätter vi kora-färgen (off-white) av oblekta och ofärgade handvävar som vår tidlösa bas. Men, vägledda av instinkten att utöka vår palett och konsumentfeedback, ledde experiment till att vi introducerade rika färger härledda från naturliga färgämnen, hämtade från ingredienser som finns i köksträdgårdar och bortom — inklusive jaggery, lökskal, gurkmeja och madderrot bland andra.” (Indulgexpress)

Den nya kollektionen består av 30 plagg och priserna börjar från ₹5,499.

Lafaani: Hållbart mode för framtiden

Lafaani, grundat av Drishti Modi och Rashmick Bose 2021, är ett banbrytande märke inom hållbart mode. Deras senaste kollektion, Phosphene, belyser deras engagemang för miljövänliga metoder och traditionellt hantverk.

  • Grundat: 2021
  • Grundare: Drishti Modi och Rashmick Bose
  • Kollektion 2024: Phosphene
  • Material: Naturliga färgämnen från jaggery, lökskal, gurkmeja, madderrot
  • Tekniker: Nollavfall, biologiskt nedbrytbara material
  • Plagg: 30 stycken, med priser från ₹5,499

Lafaani fortsätter att sätta standarden för hållbart mode, med en kollektion som kombinerar innovativa tekniker och tidlös design.