Good Neighbor revolutionerar vinylindustrin med hållbar teknik

Green Vinyl Records sustainable vinyl production technology
Källa: Billboard

Tim Anderson, tidigare A&R och producent på Harvest Records, grundade Good Neighbor för att tillverka hållbara vinylskivor.

Good Neighbor använder en ny teknik från Green Vinyl Records som minskar energiförbrukningen med 60% och tredubblar produktionen. Företaget använder PET-plast istället för polyvinylklorid (PVC), vilket gör skivorna helt återvinningsbara.

”Det var fortfarande en arkaisk, dinosauriegrej,” säger Tim Anderson, tidigare A&R och producent på Harvest Records, till Billboard.

Good Neighbor har partnerskap med många oberoende och stora skivbolag i USA. Företaget planerar att expandera med en andra pressmaskin i USA i mitten av september 2024.

”Vi såg det direkt när vi mötte dem att de hade skapat något som kunde vara denna stora nyckel,” förklarar Tim Anderson, grundare av Good Neighbor, i en intervju med Billboard.

Good Neighbor och hållbar vinylproduktion

Good Neighbor revolutionerar vinylindustrin med sin miljövänliga teknik. Grundat av Tim Anderson, tidigare A&R och producent på Harvest Records, fokuserar företaget på hållbarhet och effektivitet.

  • Teknik: Använder PET-plast istället för PVC.
  • Miljöfördelar: Minskar energiförbrukningen med 60%.
  • Produktion: Tredubblar produktionskapaciteten.
  • Expansion: Planerar en andra pressmaskin i USA, september 2024.
  • Partnerskap: Samarbetar med både oberoende och stora skivbolag i USA.

Med denna innovativa teknik siktar Good Neighbor på att sätta en ny standard inom vinylproduktion, vilket kan förändra industrin för alltid.