Familjegård satsar på hållbar blomsterodling

Centennial Acres Farm Kayla Walter Lancaster Farming interview

Kayla Walter och hennes familj driver Centennial Acres Farm, specialiserade på unika och gamla sorters blommor. De odlar cirka 35 olika sorter av tulpaner och 80 sorter av dahlior. Familjen planerar att plantera 1,300 dahliaplantor på sina två hektar mark, varav 7,700 kvadratfot är trädgård.

Kayla Walter har tidigare drivit ett framgångsrikt smyckesföretag men bytte till blomsterodling för att involvera sina barn mer. ”När vi stängde vårt smyckesföretag letade vi verkligen efter något som fungerade bättre för att involvera våra barn,” säger Kayla Walter, ägare av Centennial Acres Farm, till Lancaster Farming.

De använder integrerad skadedjursbekämpning och undviker syntetiska kemikalier för att stödja ett regenerativt ekosystem. ”Vi sprayar inte och vi använder inga syntetiska kemikalier. Vi försöker bara göra mycket för att stödja vårt regenerativa ekosystem,” förklarar Kayla Walter i en intervju med Lancaster Farming.

Centennial Acres Farm erbjuder blommor genom prenumerationer och planerar att öppna för självplockning i höst. Familjens fokus på hållbarhet och unika blomstersorter gör deras gård till ett intressant exempel på modern, hållbar jordbrukspraxis.

Centennial Acres Farm: Hållbar blomsterodling

Centennial Acres Farm, ledd av Kayla Walter, är en familjeägd gård som satsar på hållbarhet och unika blomstersorter. Med en bakgrund inom smyckesdesign, har Kayla och hennes familj skapat en blomstrande verksamhet med fokus på ekologiska metoder.

  • Blomstersorter: 35 olika tulpaner, 80 olika dahlior
  • Plantering: 1,300 dahliaplantor på två hektar mark
  • Trädgårdsarea: 7,700 kvadratfot
  • Metoder: Integrerad skadedjursbekämpning, inga syntetiska kemikalier
  • Erbjudanden: Blomprenumerationer, självplockning till hösten

Familjens engagemang för ett regenerativt ekosystem och deras innovativa odlingsmetoder gör Centennial Acres Farm till en förebild inom hållbart jordbruk.