Embraers nya E2-flygplan: ledande inom hållbarhet

Embraer E2 aircraft sustainable aviation fuel certification 2024

Embraers E2-flygplan har de lägsta koldioxidutsläppen och bullernivåerna av alla nya generationens flygplan. Enligt Embraer kan E2 minska koldioxidutsläppen med upp till 25% tack vare nya motorer och lättviktsmaterial.

E2 är certifierad för att använda hållbart flygbränsle (SAF) blandat upp till 50% med standard Jet A/A1-kerosin och kommer att vara 100% SAF-kompatibel år 2030. Flygplanen har också en hållbar kabindesign med återvunnet material och energieffektiva system.

”’E2 har de lägsta koldioxidutsläppen och bullernivåerna av alla nya generationens flygplan,'” säger Embraer till https://www.embraercommercialaviation.com/news/accelerate-sustainability-opportunity/.

”’E2 kan minska koldioxidutsläppen med upp till 25% – den lägsta siffran för alla nya generationens jetflygplan,'” meddelar Embraer till https://www.embraercommercialaviation.com/news/accelerate-sustainability-opportunity/.

Embraer har också en lågkoldioxidaffärsmodell och använder 100% förnybar elektricitet i sin tillverkningsanläggning i Brasilien.

Embraer E2: hållbarhetsledare 2024

Embraer E2-flygplanen är kända för sin hållbarhet och miljövänliga teknik. De har satt nya standarder inom flygindustrin.

  • Koldioxidutsläpp: Minskning med upp till 25% jämfört med tidigare modeller.
  • Bullernivåer: De lägsta bland nya generationens flygplan.
  • Hållbart flygbränsle (SAF): Certifierad för upp till 50% SAF-blandning med standard Jet A/A1-kerosin; 100% SAF-kompatibel år 2030.
  • Kabindesign: Använder återvunnet material och energieffektiva system.

Embraer E2 är inte bara ett teknologiskt underverk utan också en pionjär inom hållbarhet—ett steg framåt för en grönare framtid i flygindustrin.