Denim première vision fokuserar på hållbarhet och innovation

Denim Première Vision 2024 exhibitors list
Källa: Wwd

Den senaste upplagan av Denim Première Vision-mässan i Milano fokuserade på innovation och hållbarhet. Mässan, som hölls på Superstudio Più, hade 90 utställare från 19 länder och introducerade ’A Better Way’-programmet med strikta hållbarhetskriterier.

Deltagandet var i linje med tidigare år, med en positiv allmän stämning. ”Jag är nöjd med den allmänna stämningen, första dagen var utmärkt,” säger Fabio Adami Dalla Val, show director, till WWD.

Flera nya hållbara produktionsprocesser och teknologier presenterades under mässan. Bland de 90 utställarna fanns 20 nykomlingar som visade upp sina senaste innovationer inom textilproduktion.

Luigi Caccia, medgrundare av Pure Denim, kommenterade marknadens utmaningar. ”För nu är 2024 tuffare än 2023. Marknaden fluktuerar men de innovationer vi presenterade i slutet av 2023 har gjort att varumärket kan hålla ut,” säger han till WWD.

Mässan samlade totalt 2,037 deltagare, vilket visar på ett fortsatt starkt intresse för hållbarhet och innovation inom denimindustrin.

Denim Première Vision 2024: Hållbarhet och innovation i fokus

Denim Première Vision-mässan i Milano 2024 satte hållbarhet och innovation i centrum, med 90 utställare från 19 länder som visade upp banbrytande teknologier och processer.

  • Datum: 23-24 april 2024
  • Plats: Superstudio Più, Milano
  • Antal utställare: 90
  • Nya utställare: 20
  • Deltagare: 2,037
  • Program: ’A Better Way’ med strikta hållbarhetskriterier

Mässan visade på ett fortsatt starkt intresse för hållbarhet inom denimindustrin och bjöd på en positiv stämning bland deltagarna.