Cameco avslöjar stora hållbarhetsinsatser för 2023

Cameco 2023 sustainability report Scope 3 emissions data
Källa: Tipranks

Cameco har släppt sin hållbarhetsrapport för 2023.

Rapporten inkluderar för första gången Scope 3-utsläppsdata. Enligt Cameco belyser rapporten deras engagemang för miljöframsteg och detaljerar initiativ som den första inkluderingen av Scope 3-utsläppsdata.

Nytt energisparande och vattenbesparande kylsystem har installerats. Cameco understryker sina ansträngningar för att minska sitt koldioxidavtryck och stödja mål för ren luft.

Utveckling av skräddarsydda avkarboniseringsvägar är en del av rapportens fokus. Cameco strävar efter att minska sitt koldioxidavtryck och stödja mål för ren luft, med ett starkt fokus på att tillhandahålla kvalitativ hållbarhetsrapportering för en bred grupp av intressenter.

Fokus på kvalitativ hållbarhetsrapportering för olika intressenter är också en central del av rapporten. Cameco betonar sitt engagemang för att tillhandahålla detaljerad och transparent information till sina intressenter.

Enligt Cameco så meddelar de att rapporten understryker deras ansträngningar för att minska sitt koldioxidavtryck och stödja mål för ren luft.

Camecos hållbarhetsrapport 2023

Camecos senaste hållbarhetsrapport visar betydande framsteg inom miljöområdet och inkluderar för första gången Scope 3-utsläppsdata. Företaget understryker sitt engagemang för att minska sitt koldioxidavtryck och stödja mål för ren luft.

  • Scope 3-utsläpp: Första inkluderingen någonsin.
  • Nya system: Energibesparande och vattenbesparande kylsystem installerade.
  • Avkarbonisering: Utveckling av skräddarsydda avkarboniseringsvägar.
  • Rapportering: Fokus på kvalitativ och transparent hållbarhetsrapportering.

Cameco fortsätter att visa sitt engagemang för miljöframsteg genom detaljerade initiativ och en stark betoning på att tillhandahålla omfattande information till alla intressenter.