Arkitektpar bygger drömhem i Catskill Mountains

Kantar study 2024 home environmental impact personal well-being Design Milk
Källa: Thecooldown

Ett arkitektpar från New York City, Maria Ibañez de Sendadiano och Todd Rouhe, byggde sitt drömhem i Catskill Mountains efter ett decennium av vandring där. Hemmet, kallat Catskills Cottage, är ultraeffektivt och lufttätt, och använder solpaneler för att generera det mesta av sin energi.

Hållbara hem blir alltmer populära eftersom människor vill leva mer miljövänligt och spara pengar. Byggmetoder utvecklas för att minska beroendet av cement och stål, vilket minskar föroreningar under byggandet.

Hiatus Homes har utvecklat bostäder som är 40% mer energieffektiva än traditionella fastigheter. ”Även utan solenergi är husen mycket mer effektiva och kommer att vara populära bland alla som försöker minska sitt koldioxidavtryck eller sina elräkningar,” säger Jesse Russell, medgrundare av Hiatus Homes, till The Cool Down.

Enligt en studie av dataanalys- och varumärkeskonsultföretaget Kantar avslöjade nästan 50% av de 10 000 tillfrågade att ett hem med minimal miljöpåverkan är viktigt för personlig välbefinnande, rapporterar Design Milk.

Kantar-studien 2024: Hemmiljö och personlig välbefinnande

Kantar-studien för 2024, uppmärksammad av Design Milk, undersöker sambandet mellan hemmiljöer och personlig välbefinnande. Studien analyserar hur olika aspekter av hemmet och miljöfaktorer påverkar individers mentala och fysiska hälsa.

  • Fokus: Hemmiljöers påverkan på personlig välbefinnande.
  • Höjdpunkter: Både mentala och fysiska hälsoperspektiv.
  • Miljöfaktorer: Betydande roll i välbefinnandet.
  • Insikter: Optimering av hemmet för bättre hälsoutfall.
  • Data: Kvalitativa och kvantitativa insikter för förbättrad hemdesign.

Studien ger värdefulla insikter för att förbättra hemmiljöer och därigenom främja bättre hälsa och välbefinnande.