Amazon minskar koldioxidutsläpp med ny teknik

Amazon sustainability initiatives 2024 drone delivery AI packaging hydrogen fuel trucks

Amazon använder drönarleveranser, AI-styrd förpackning och nya, smalare leveransbilar för att minska sina koldioxidutsläpp.

Företaget har minskat sin förpackning med mer än 40% och undvikit två miljoner ton förpackning. ”Den första saken kunderna ser är förpackningen. Vi skickar miljarder paket över hela världen. Vi har minskat förpackningen med mer än 40%, vilket undviker två miljoner ton förpackning,” säger Marina Lussich, Principal Programme Manager, Sustainability, Amazon, till Sustainability Magazine.

Amazon har ökat sin användning av järnvägstransporter med 50% under 2023. Företaget lanserar också drönarleveranser i Italien, Storbritannien och USA under 2024. ”Vi lanserar drönarleverans i år i Italien, Storbritannien och på en plats i USA. MK30-modellen är tystare och mindre och kan flyga dubbelt så långt och operera i hårdare väderförhållanden,” meddelar Marina Lussich, Principal Programme Manager, Sustainability, Amazon, till Sustainability Magazine.

Amazon har introducerat 25 nya e-lastbilar i Düsseldorf och Dortmund och deltar i ett försök med vätebränslelaster.

Amazons hållbarhetsinitiativ 2024

Amazon har tagit stora steg för att minska sitt koldioxidavtryck genom innovativa teknologier och hållbara lösningar.

  • Drönarleveranser: Lanseras i Italien, Storbritannien och USA. MK30-modellen är tystare, mindre och mer väderbeständig.
  • AI-styrd förpackning: Minskat förpackningsmaterial med över 40%, vilket sparar två miljoner ton förpackning.
  • E-lastbilar: Introducerat 25 nya elektriska lastbilar i Düsseldorf och Dortmund.
  • Järnvägstransporter: Ökat användningen med 50% under 2023.
  • Vätebränslelaster: Deltar i försök med vätebränslelaster för att minska utsläpp.

Dessa initiativ är en del av Amazons bredare strategi för att uppnå sina hållbarhetsmål och minska sin miljöpåverkan globalt.