AHG Hotels lanserar ny hållbarhetskampanj

AHG Hotels and Resorts sustainability initiatives 2024
Källa: Business

AHG Hotels and Resorts betonar behovet av att balansera turismens ekonomiska fördelar med dess miljöpåverkan.

Företaget har lanserat kampanjen ’I Choose Green’ för att främja hållbarhet bland anställda, gäster och samhällen. Enligt Juan Roca, AHG Group Managing Director, är programmet ett åtagande för hållbara metoder både stora och små. ”Programmet ’I Choose Green’ är vårt åtagande för hållbara metoder både stora och små. Interna förbättringar som att regelbundet utvärdera och justera vår vatten- och elförbrukning, till förändringar märkbara för gäster som papperslösa incheckningar och biologiskt nedbrytbara förpackningar — allt för att konsekvent höja våra miljöstandarder,” säger Roca till Inquirer.

AHG deltar aktivt i hållbarhetsinitiativ och har fått erkännande för sina insatser, inklusive en bronsutmärkelse från Green Destinations och Good Travel Seal.

Företagets fastigheter använder miljövänliga material och metoder, som biologiskt nedbrytbara förpackningar och återanvändbara tygpåsar. Roca förklarar vidare, ”Hållbarhet, när den görs holistiskt, är attraktiv och anmärkningsvärd. Mer än att anta miljöfördelaktiga metoder, är hållbarhet en del av ett företags kultur.”

AHG:s hållbarhetsinsatser omfattar även utbildning och deltagande i miljöaktiviteter som återbeskogning och kuststädningar.

AHG Hotels hållbarhetsinitiativ 2024

AHG Hotels and Resorts fortsätter att leda vägen inom hållbar turism med sin ambitiösa kampanj ’I Choose Green’. Kampanjen syftar till att integrera hållbarhet i alla aspekter av verksamheten.

  • Kampanjnamn: ’I Choose Green’
  • Fokusområden: Vatten- och elförbrukning, papperslösa incheckningar, biologiskt nedbrytbara förpackningar
  • Utmärkelser: Bronsutmärkelse från Green Destinations, Good Travel Seal
  • Material och metoder: Miljövänliga material, återanvändbara tygpåsar
  • Utbildning och aktiviteter: Återbeskogning, kuststädningar

Genom dessa initiativ strävar AHG efter att skapa en kultur där hållbarhet inte bara är en praxis, utan en del av företagets identitet.