Agtools revolutionerar jordbruket med avancerad teknik och data

Martha Montoya Agtools Inc. biography
Källa: Prweb

Agtools Inc. använder avancerad teknik och realtidsdata från 113 länder för att förbättra beslutsfattandet i jordbrukets leveranskedja.

Martha Montoya, VD för Agtools Inc., betonar vikten av att förstå mänskliga faktorer i jordbruket för att uppnå hållbara lösningar. ”’Att förstå hjärnan och tänkandeprocessen hos bönder är avgörande. Du kan ha all teknik i världen, men om du inte förstår människan som gör förändringarna på gården, är det som att slå huvudet i väggen kontinuerligt,'” säger Montoya till Disruption Interruption podcast.

Agtools främjar transparens och effektivitet i livsmedelsproduktionen och ökar konsumenternas medvetenhet om matens ursprung. Företaget fokuserar också på att stödja unga bönder med avancerad marknadsinformation för hållbar innovation.

Montoya lyfter fram kvinnors roll inom jordbruk och finans och hur data kan stärka deras beslutsfattande. ”’Kvinnor spelar en betydande roll inom jordbruk och finans. De är ofta de som hanterar de finansiella aspekterna av jordbruket. Genom att förse dem med data, ger vi dem möjlighet att fatta bättre beslut och säkra bättre finansiella resultat,'” säger Montoya till Disruption Interruption podcast.

Enligt relevanta siffror använde 89,31% av jordbruksproducenter avancerad utrustning som obemannade fordon förra året, och 95% av gårdar globalt är familjeägda.

Martha Montoya: Ledare inom agriteknik

Martha Montoya, VD för Agtools Inc., har revolutionerat jordbruket med sin vision om att kombinera teknik och mänsklig förståelse. Med en bakgrund som sträcker sig över flera kontinenter och kulturer, har Montoya blivit en pionjär inom agriteknik.

  • Födelseår: 1965
  • Utbildning: Ingenjörsexamen från Universidad de Los Andes, Colombia
  • Karriär: Över 30 års erfarenhet inom jordbruk och teknik
  • Viktiga roller: VD för Agtools Inc. sedan 2017
  • Utmärkelser: Flera internationella priser för innovation och hållbarhet

Montoya betonar vikten av att förstå bönders tänkande och främjar transparens i livsmedelsproduktionen. Hennes arbete har inte bara förbättrat effektiviteten i jordbrukets leveranskedja, utan också stärkt kvinnors roll inom jordbruk och finans.